top of page
Image by Guillaume Briard

Training

Bij Cycling Team Glabbeek worden de trainingen binnen de verschillende categoriën afgewerkt en naar ieders best vermogen. 

De basis van een successvol seizoen begint in de wintertraining waar aan loop-oefeningen, mountainbiken en stabiliteitsoefeningen wordt gedaan. Dat laatste in een eigen daarvoor ingerichte ruimte.

Bij de jongsten (miniemen) dient er vooral op techniek te worden getraind. Trainen zonder inspanning en enkel op tijd (duur) is belangrijker dan kracht, snelheid en uithouding. Kracht komt pas na de groeispurt. Kinderen vinden gadgets op hun fiets steeds stoer. Echter een cadansmeter is voor miniemen vaak voldoende. 

Bij aspiranten vóór de groeispurt dient er vooral op techniek te worden getraind. Voor de groeispurt is trainen zonder inspanning en enkel op tijd (duur) belangrijker dan kracht, snelheid en uithouding. Kracht komt pas na de groeispurt. Tijdens een groeispurt dient de trainingsarbeid te worden getemperd en gewerkt te worden aan het correct stretchen.

Vanaf nieuwelingen wordt er gewerkt op individuele basis in samenspraak met de hoofdcoach en naar persoonlijke doelstellingen.

Neem een kijkje op de trainingspagina voor meer informatie.

bottom of page