top of page
Image by Maico Amorim

Tijdens de wedstrijd

Tijdens een wedstrijd zijn er twee groepen: de renners zelf en de toeschouwers.

Voor de renners zelf is het vooral belangrijk om te genieten maar vooral ook om geconcentreerd te blijven. In een wedstrijd – zeker bij de miniemen – kan de snelheid erg hoog liggen. Ze vliegen er vanaf de eerste meters al in.
Een kleine verstrooidheid kan soms minder aangename gevolgen hebben. Achterom kijken als renner is dus niet aangeraden. 

Voor de ouders is het in de eerste wedstrijden vooral het ‘loslaten’ het moeilijkste. Echter de rol tijdens de wedstrijd van de ouders is niet te onderschatten. Het positief aanmoedigen van het kind is noodzakelijk. Het geeft het kind een boost en kan daardoor zichzelf overstijgen. 

Hou er rekening mee dat de ene wedstrijd de andere niet is zoals de ene dag de andere niet is. Winnen is leuk maar je leert meer uit verlies.

 

Als ouder krijg je ook maar een kleine momentopname te zien bij de doortocht van de wedstrijd en dan wenst de renner graag positieve ondersteuning dan verwensingen. 

 

Het is zeker toegestaan om ook andere deelnemers positief aan te moedigen.

 

Enkele richtlijnen

  • Het is strikt verboden om als ouder drank of eten aan te reiken tijdens de wedstrijd!

  • Het is bij de miniemen niet toegestaan om een drinkbus op de fiets mee te nemen tijdens de wedstrijd. Als deze uit de drinkbushouder valt kan dit onprettige gevolgen hebben voor andere deelnemers. Ook zijn de miniemen ook nog niet bedreven in het in- en uithalen van een drinkbus. De wedstrijd is ook te kort om noof te hebben aan een drinkbus.

  • De doortocht van een wedstrijd is een momentopname van enkele seconden. Geef positieve ondersteuning aan uw kind en andere deelnemers op dat ogenblik. Zowel voor de eerste als voor de laatste en alles daartussen.

Cycling Team Glabbeek heeft een gedragscode waar ze veel belang aan hecht die ook voor de ouders van toepassing is.
Lees ze niet alleen hier maar draag deze ook uit.

bottom of page